Partizan potpisao tri velika pojačanja? Ovo je nova šampionska trojka crno-belih?
Partizan potpisao tri velika pojačanja?, Foto: Starsport/Montaža

gradi se ekipa

Partizan potpisao tri velika pojačanja? Ovo je nova šampionska trojka crno-belih?

Dobar posao Željka Obradovića?

Objavljeno: 10:06h
D T

Vrelo transfer let obeležilo je period u Partizanu, od prošle sezone bez trofeja do nove, a Grobari se nadaju, daleko bolje i berićetnije godine.

Jedini koji je preživeo seču u Partizanu je srpski centar Balša Koprivica, a stručni štab crno-belih na čelu sa Željkom Obradovićem odlučio se na ne toliko čest korak - promena celog rostera.

KK Partizan novi tim
KK Partizan novi timfoto: Starsport

Novih 14 imena koja su potpisala ugovore sa crno-belima ovog leta, na turniru na Siciliji pokazali su određeni kvalitet, uzimajući u obzir početak priprema, ali uz to i veliki prostor za napredak.

Na utakmicama protiv Tortone, a kasnije i Trapanija u finalu, košarkaška javnost je mogla da se uveri u kvalitete i mane pojačanja Partizana. Ipak, ono što je jednim okom vidljivo za sada je potencijalna crno-bela trojka koja bi mogla i morala da nosi Partizan u narednoj sezoni.

1 / 3 Foto: JB Autissier / Panoramic / Profimedia

Reč je o plejmejkeru Karliku Džonsu, kombo-beku sa primesom organizatora igre Ifeom Lundbergom, kao i iskusnim centrom Brendonom Dejvisom. Mogao bi Partizan da dobije mnogo od pomenutog trilinga, ali ono što je takođe pozitivno jesu i ostali crno-beli momci sa ozbiljnom ulogom kako u napadu tako i u defanzivi.

Tajrik Džons, Isak Bonga, Frenk Nilikina, Dvejn Vašington, Vanja Marinković kao i Sterling Braun mnogo obećavaju, pa bi sa pomenutom glavnom trojkom činili roster od čak devet sigurnih košrkašaka u rotaciji Željka Obradovića.

1 / 6 Foto: Starsport

Aleksej Pokuševski je svež u evropskoj košarci i biće neophodne vreme da se prilagodi na igranje u Evroligi. Isto važi i za Ajzeu Majka koji je još uvek Evrokup nepoznanica...

Više nego dovoljno za igranje ozbiljne košarke na evroligaškom nivou, jer to je upravo falilo crno-belima prošle sezone - učinak lidera i doprinos momaka sa posebnom ulogom u timu.

KK Partizan 2024/2025
KK Partizan 2024/2025foto: Printscreen/Instagram/Telesport

Treba ipak sačekati start sezone i ozbiljne utakmice kako bi mogao da se donese pravi sud o novom timu Partizana.

Biće jako bolno na početku sezone, pošto je ekipa potpuno nova. Period uigravanja i upoznavanja na parketu je nešto što čeka crno-bela. Biće tu i velikih pobeda, ali i neočekivanih poraza.

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport

Ipak, Grobari moraju biti strpljivi jer ako sve bude kako za sada izgleda - navjače Partizana čeka neka nova era koja bi mogla da liči na onu sa Dante Egzumom, Matijasom Lesorom, KEvinom Panterom ili Džejmsom Nanelijem.

Bonus video:

01:15

Crno-bela simfonija

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.